Groenten/ Melk- en sojaproducten/ Vlees

Taco tomaten

Taco tomaten
Een gerechtje dat bij iedereen in de smaak valt: onze taco-tomaten! Het leuke is dat je dit gerechtje op verschillende manieren kan serveren: als aperitief hapje, als bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Bak het gehakt in een ingevette pan goed door. Kruid al lekker met peper & zout en eventueel ook je taco kruidenmix.
  3. Was je tomaten. Snijd ze bovenaan in 8 tot halverwege. Snijd ze dus niet helemaal door tot beneden. Trek de tomaten dan wat open zodat je in elke inkeping de rest van de ingrediënten kan stoppen.
  4. Beleg de inhoud van de tomaten nu met het gehakt, de kaas, zure room en versier met de verse koriander.
  5. Plaats ze nog even, indien gewenst, in de voorverwarmde oven. Zo kan de kaas nog even smelten. Smakelijk!
Notities

Je kan zelf kiezen of je dit gerechtje nog even in de oven zet: hou je van nog frisse, rauwe tomaten of kies je meer voor een comfort warm gerechtje? Dan plaats je het hele gerechtje nog zo'n 10-tal minuutjes in een voorverwarmde oven.

Je kan er eventueel nog wat ijsberg sla bij serveren. Ook Griekse room is lekker bij dit gerechtje en maakt het extra fris.

Ook lekker met onze zelfgemaakte guacamole

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like