Eieren/ Groenten/ Kaas/ Peulvruchten

Spinazie kikkererwten veggie burger

Spinazie kikkererwten veggie burger gezonde drukte

Spinazie kikkererwten veggie burger

Las jij ook eens een veggie avond in? In de winkel vind je een gans assortiment veggie burgers maar helaas voegen producenten ook niet gezonde ingrediënten aan je burger toe zoals zetmeel en ongelooflijk maar waar, suiker! Gelukkig zijn er ook gezonde burgers. Lees dus zeker het etiket. Heb je iets meer tijd? Laat je dan inspireren door dit recept. Smakelijk!
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr spinazie (let op: diepvriesspinazie: puur, zonder room, zonder mozzarella,...
  • 150 gr kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 1 rode ui medium
  • 1 ei
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper & zout
  • olijfolie of boter

Instructies

  • Ontdooi de spinazie of stoof ze aan indien je verse gebruikt. Laat uitlekken in een zeef en duw met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Maal de kikkererwten en de gesnipperde ui in een blender fijn.
  • Klop het ei lichtjes op.
  • Neem een kom. Meng de spinazie, de kikkererwten-ui mengeling, de kruiden, het ei en de kaas.
  • Maak vier burgers. Smelt de vetstof in een pan en bak de burgers ongeveer een 3 minuten aan elke kant op een medium vuur en dan nog eens een 2 minuten aan elke kant op een zacht vuur. Er moet een bruine korst ontstaan.

Notities

*Je kan de burgers ook 10 minuten in een voorverwarmde oven (190°) garen en dan een korstje bakken in de pan.
*Dien de burgers op met een lekkere groente-of wortelpuree.
*De burgers zijn ook lekker koud en kan je dus meenemen als lunch met een slaatje.
 
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe