Fruit/ Groenten/ Melk- en sojaproducten/ Vis/ Volle granen en varianten

Scampi met groentjes in currysaus madras

  • scampi met groentjes in een curry sausje gezonde drukte gezond

Scampi met groentjes in currysaus madras

Dit kommetje scampi's met groentjes en heerlijke currysaus madras is een topper aan tafel. Prachtige kleuren, heerlijke intense smaken... en ook leuk om eten voor de kinderen want ze hebben enkel een lepel nodig waarmee ze gretig alles uit hun kommetje kunnen lepelen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 el arachideolie
  • 500 gr scampi's (reeds ontpeld en ontdarmd)
  • 500 ml verse currysaus (zie recept currysaus madras)
  • 1 courgette
  • 3 rode paprika
  • 250 gr zilvervliesrijst (optioneel)
  • 125 ml kokosmelk (optioneel)
  • peper & zout

Instructies

  • Snij de courgette en paprika in kleine blokjes.
  • Warm de arachideolie op in een wokpan. Doe de scampi in de pan en bak aan. Voeg de groentjes toe en wok verder gaar. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Voeg de verse currysaus madras toe en optioneel kan je ook de kokosmelk toevoegen. Zie notities om de link naar ons recept van de verse currysaus madras te vinden. Ik maak deze saus altijd in grote hoeveelheden en vries deze dan in in kleinere porties zodat ik snel een gerechtje op tafel kan toveren.
  • Laat nog een 5-tal minuutjes pruttelen.
  • Serveer (optioneel) een bolletje zilverrijst in een kommetje en lepel er de scampi/groentjes/currysaus over.

Notities

Vind hier het recept voor onze currysaus madras, gemaakt met appeltjes en wortelen.
Probeer ook onze Scampi's met worteltjes en kale in een kokossausje.
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe