Romige pindakaas
Op 5 minuten maak je zelf pindakaas. Je hebt enkel pinda's, wat agavesiroop, zout en een keukenmachine/blender nodig. Romig, heerlijk en gemakkelijk!
Porties: 1 potje
Ingrediënten
- 235 gr pinda's Droog. Geroosterd. Ongezouten.
- 1 el agavesiroop
- zout naar eigen smaak
Instructies
- Plaats de pinda's in een keukenmachine. Zet de blender aan eerst op halve snelheid en na een minuut op volle kracht. Laat de blender 5 minuten malen. Gedurende deze tijd zul je de pinda's in fasen zien groeien van kruimels tot een droog mengsel en tenslotte tot een zachte en romige pindakaas.
- Roer de siroop en een snuifje zout door het mengsel. Voeg meer zout toe naar je eigen smaak.
- Bewaar in de koelkast.
Notities
Wist je trouwens dat een pinda geen noot is maar een peulvrucht? Ze smaken een beetje als noten en hun vorm is nootachtig, maar toch mag je ze niet verwarren met echte noten. De pinda groeit niet boven maar onder de grond.
Voor een lekker vieruurtje, kan je een appel of banaan in schijfjes snijden en per 2 wat pindakaas op smeren. Zo krijg je appel- of banaansandwiches
Geen berichten