Fruit/ Melk- en sojaproducten/ Noten, pitten en zaden

Rendier chocomousse

Rendier chocomousse
Rendier chocomousse is voor de kinderen dé perfecte afsluiter voor het kerstdiner: het oogt niet alleen mooi, het is gezond én ze vinden het instant lekker! Wedden dat je hiervoor spontaan applaus zal krijgen?
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
Chocomousse
Rendier
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
Chocomousse
Rendier
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Snij een banaan in stukjes en leg minstens een uur in de diepvries.
  2. Snij ondertussen de andere banaan in 3 stukken en snij elk stuk in de helft. Haal met een scherp mesje het middelste uit de banaan, zodat je een gootje krijgt. Leg de stukken banaan op een schoteltje, dek af van de lucht door een plastieken folie er helemaal aansluitend over te doen en zet in de koelkast. Op deze manier kan je de bananen wel een halve dag op voorhand klaarmaken.(Tip: Hoe sneller je de bananen snijdt en kan afdekken van de lucht, hoe minder snel ze bruin zullen worden, want bananen verkleuren redelijk snel wanneer ze in aanraking komen met zuurstof.)
  3. Maak de chocomousse: doe de bevroren stukjes banaan, de raw cacoa poeder, notenpasta en melk in een blender of hakmolen en mix tot een mousse. Dit kan je perfect een dag op voorhand maken en bewaren in de koelkast.
  4. Net voor je het dessert opdient, neem je de stukken banaan uit de koelkast, vul je ze met de chocomousse. Zet onderaan een framboos voor de neus en bovenaan een pretzel die je in 2 breekt voor het gewei. Voeg oogjes toe. Heb je chocomousse over? Serveer het erbij in een apart kommetje.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like