Groenten/ Kaas/ Vlees

Pizza, healthy guilty pleasure

Pizza, healthy guilty pleasure
Onze guilty pleasure! Met behulp van een 'party pan' trouwens heel snel klaar en een feest voor iedereen. Met deze pizza heb je, zonder het te weten, 5 verschillende groenten (tomaten, wortel, aubergine, courgette en paprika) op!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Was alle groenten en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Laat ze gaar bakken in een beetje olijfolie. Voeg er peper en zout aan toe.
  3. Hier kan je zelf kiezen: verkies je een saus met de stukken groenten er nog zo in (gezonder, met alle vezels nog aanwezig) kan je dit zo op je pizzabodem doen. Ofwel kan je kiezen om alle groenten te mixen met behulp van een staafmixer. Zo krijg je een fijnere groentesaus. Misschien leuk om een aantal reepjes paprika,.. apart te houden en die alsnog op het einde op de pizza te leggen?
  4. Leg je pizzadeeg in je party pan.
  5. Beleg de deeg eerst rijkelijk met je groentesaus.
  6. Hier bovenop kan je de ham leggen (in fijne reepjes gesneden), eventueel nog stukjes (niet gemixte) groenten en je mozzarella.
  7. Je kan er ook een aantal tapastomaatjes opleggen.
  8. Eventjes het deksel op je party pan en na een aantal minuten is je pizza klaar!
Notities

Ik heb hier een kant-en-klare pizzadeeg volkoren versie gebruikt. Als je niet te veel tijd hebt kan je dit af en toe best wel eens gebruiken. Ondanks een kant-en-klare pizzadeeg heb je met dit receptje alsnog 5 verschillende soorten groenten binnen. Ook kan je opengesneden volkoren pita broodjes gebruiken. Tegenwoordig vind je trouwens ook al kant-en-klare pizzabodems op basis van bloemkool of courgette. Heel lekker met toch de vertrouwde smaak! Maar let op, het bevat nog altijd ook de 'gewone' (geraffineerde) tarwebloem.

We laten je in een ander receptje nog zien hoe je een pizzadeeg kan maken op basis van bloemkool, een receptje naar Pauline Weuring of leuke ideetjes van 15gram.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like