Fruit/ Noten, pitten en zaden

Pinda-banaan ice cream

Pinda-banaan ice cream

Verrassend lekkere ice cream van banaan en pinda's. Een hit hier bij ons thuis.. en bovendien heel snel klaar!
Voorbereidingstijd3 min
Totale tijd1 uur 3 min
Maaltijd: Dessert, Snack
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 banaan
  • 1 el pindakaas

Instructies

  • Snij de banaan in schijfjes.
  • Plaats minstens een uur in de diepvriezer, tot de stukjes hard genoeg zijn. Ik leg ze even op een bakpapier, zo plakken ze alvast niet vast aan je bord.
  • Doe de banaan in een blender en voeg er 1 lepel pindakaas (ongesuikerde natuur) (of andere notenpasta) aan toe.
  • Laat de blender z'n werk doen, het wordt een smeuïge substantie.
  • Eventueel kan je er nog mini chocolade stukjes (>80% cacao) boven op strooien. Je kan het, na het maken, nog even in de diepvriezer terug plaatsen (niet té lang want dan wordt het super hard!) - Smakelijk!

Notities

Je kan hier nog andere varianten mee maken:
  • diepvries banaan + (diepvries)aardbeitjes + vanille extract + melk (halfvolle, amandelmelk, sojamelk,...)
  • diepvries banaan + raw cacaopoeder + vanille extract + melk (halfvolle, amandelmelk, sojamelk,...)
  • ...

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe

nl_NLDutch
nl_NLDutch