Eieren/ Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten

Paprikaquiche

  • paprikaquiche

Paprikaquiche

Deze paprikaquiche is een simpel, heerlijk en leuk alternatief op de quiche met deegbodem. Waar een quiche staat is het feest. Ik was dan ook heel enthousiast toen ik zag dat ook deze alternatieve quiche werd onthaald als een feest.
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 4 rode paprika (grote)
  • 4 ei (medium)
  • 250 ml sojaroom
  • 200 gr spinazie (verse blaadjes)
  • 250 gr kerstomaten (halfzongedroogde)
  • 200 gr fetakaas
  • peper & zout
  • 250 gr kerstomaten (optioneel)
  • 200 gr sla (optioneel)

Instructies

  • Warm de oven voor op 200°
  • Vet een ovenschotel in met een weinig olijfolie. Snij de paprika overlangs in twee en leg deze in de ovenschotel.
    paprikaquiche
  • Vul de paprika's met de in blokjes gesneden fetakaas, de fijngesneden spinazieblaadjes en de in stukjes gesneden halfzongedroogde kerstomaatjes.
    paprikaquiche
  • Kluts de eieren en voeg de room toe. Kruid met peper en zout en roer het geheel nog even door elkaar. Ook lekker om er wat Italiaanse kruiden aan toe te voegen. Giet dit mengsel in de gevulde paprika's. Zorg ervoor dat je de paprika's goed tegen elkaar zet zodat ze niet omvallen.
    paprikaquiche
  • Zet gedurende 25 minuten in de oven. Serveer vervolgens met een slaatje van sla, kerstomaatjes en de overschot die je mogelijks hebt van de spinazieblaadjes, fetakaas en de zongedroogde tomaatjes.
  • .. met dank aan onze volgster Foodlover Charity voor deze mooie foto!

Notities

Variant: Vervang de room door Griekse yoghurt voor een minder zwaar & verfrissend effect.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe