Groenten/ Kaas

Broccoli knolselder schijfjes

Broccoli knolselder schijfjes
Een verrassend lekker aperitiefhapje of bijgerecht. En helemaal niet zo veel werk als je wel denkt: de oven doet het werk voor jou. Een leuke manier om knolselder te serveren!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de schil van de knolselder.
  3. Snijd nu horizontaal dikke plakken van ongeveer 1cm dik uit de knolselder. Let op dat je niet in je vingers snijdt. 🙂
  4. Haal er nu ringen uit met behulp van een dresseerring. Eventueel, als je handmatig niet door de knolselder geraakt, kan je voorzicht met een rubberen hamer erop kloppen.
  5. Leg de verschillende knolselder schijfjes nu op een met bakpapier belegde ovenplaat. Kruid met peper & zout en verdeel er wat olijfolie over. Plaats zo'n 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn.
  6. Intussen kan je de broccoli koken in gezouten water.
  7. Eens de broccoli gaar is, giet je het water af. Voeg vervolgens bij de broccoli de geraspte kaas, kruid met peper & zout en mix het geheel: ofwel met de mixer als je het extra fijn wenst of nog beter: met zo'n aardappelstamper zodat er nog grotere stukken in over blijven.
  8. Bekleed elk knolselder schijfje met deze broccoli mengeling en plaats nadien nog heel even in de oven. Versier, om het extra feestelijk te maken, met een basilicum blaadje.
Notities

 

 
 
 
 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like