Groenten/ Melk- en sojaproducten

Knolseldercrème

Knolseldercrème
De knolseldercrème is super gemakkelijk te maken en vormt een heerlijk gerecht bij gebraad, gevogelte maar ook vis. Je kan de crème eventueel bestrooien met parmezaan en nog even onder de grill plaatsen in de oven.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Schil en snijd de knolselder in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de sjalot in grove stukken.
  2. Smelt de boter in een pot en bak de sjalot en knolselder even aan. Voeg dan de melk toe en breng aan de kook. Dim vervolgens het vuur en laat de knolselder nog een 30 minuten pruttelen. Als de blokjes zacht zijn, giet je de melk af MAAR gooi het vocht nog niet weg.
  3. Pureer de blokjes en de sjalot of gebruik een blender voor een gladdere crème. Voeg vocht en de room toe tot de gewenste consistentie. Kruid met peper en zout.
Notities
  • Indien je een grotere knolselder hebt, voeg dan meer melk en sjalot toe.
  • Per 100 gr knolselder heb je 65 ml melk nodig en een kleine 10gr sjalot.
  • Heerlijk als bijgerecht bij onze Hasselback Kip

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like