Hummus
Hummus is heerlijk voedzaam en zo snel zelf gemaakt. Onze kinderen dippen hier graag hun worteltjes of komkommerstaafjes in en uiteraard ook af en toe een toastje.
Porties: 6 personen
Ingrediënten
- 570 gr kikkererwten (uit blik of bokaal)
- 1 citroen
- 3 teentje look
- 2 tl tahini (sesampasta) (theelepels)
- 6 el olijfolie
- peper & zout
- 30 gr griekse yoghurt (optioneel)
Instructies
- Haal de kikkererwten uit bokaal en hou de helft van het vocht bij.
- Mix de kikkererwten in de blender samen met het vocht, de tahini, de geperste citroen en look en kruid naar smaak met peper en zout.
- Lepel de olijfolie onder het geheel en optioneel kan je de griekse yoghurt ook nog onder mengen.
Notities
Mijn kinderen lusten de hummus liever als ik er wat Griekse yoghurt onder meng, zo wordt de hummus iets milder en smeuïger.
Heerlijk is ook om er wat verse koriander onder te mengen.
Een lekkere tahin(i) heeft een rijke, nootachtige smaak en is mooi vloeibaar.
Heerlijk met onze kaascrackers op basis van amandelmeel!
Geen berichten