Eieren/ Fruit/ Melk- en sojaproducten/ Volle granen en varianten

Havermoutwafeltjes

  • Havermoutwafeltjes

Havermoutwafeltjes

Heerlijke, lichte havermoutwafeltjes gevuld met appeltjes. Met de vakantie die voor de deur staat, ideaal om mee te nemen als snack in de wagen of in het vliegtuig. Of als tussendoortje voor het sportkamp? Hmmmm heerlijk die geuren in huis tijdens het bakken!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Dessert, Lunch to go, Snack, Start / ontbijt
Porties: 8 wafels

Ingrediënten

  • 160 gr havermout
  • 300 ml melk
  • 10 gr bakpoeder
  • 2 appel
  • 2 ei
  • 1 tl kaneel (optioneel)
  • 20 gr bakboter

Instructies

  • Zet je wafelijzer op hoogste temperatuur en laat opwarmen.
  • Ondertussen maak je het beslag. Schil de appel en snij in kleine stukjes. Doe volgende ingrediënten (havermout, melk, ei, appel, bakpoeder en eventueel kaneel) samen in de blender en mix tot een glad beslag.
  • Leg een klein beetje boter in je wafelijzer en schep een pollepel beslag per wafel in het ijzer.
  • !! Laat zeker 5 minuten bakken. Doe het ijzer niet te snel open want dan scheurt de wafel.

Notities

Ik voeg er vaak ook nog rozijntjes aan toe voor wat extra smaak & textuur.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe