Gevogelte/ Groenten

Groenterolletjes met zachte appelcurrydip

  • Groenterolletjes met currydip GEZONDE DRUKTE

Groenterolletjes met zachte appelcurrydip

Groenterolletjes om te dippen in kindvriendelijke zachte appelcurrysaus gevuld met eender welke knapperige rauwe groentjes en eventueel aangevuld met kip of scampi's, kunnen als avondmaaltijd of aperitiefhapje dienen. Koken met rijstpapier is even wennen maar eens je de methode te pakken hebt, zijn deze rolletjes zo klaar.
Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 8 vellen rijstpapier
  • 100 gr wortelen
  • 1/2 komkommer
  • 1 sla (zakje gekuiste sla)
  • 1 bundel lente ui (2 stengels)
  • 200 gr kipfilet
  • verse koriander
  • verse muntblaadjes

Instructies

  • Snij de groentjes en de sla in julienne en de uitjes in fijne schijfjes voor de vulling van de lente-rolletjes.
  • Grill of bak met een beetje olijfolie de kip in lange fijne reepjes
  • Vul voor de rolletjes een grote kom met warm water uit de kraan. Dompel een stuk rijstpapier in het water. Haal het er onmiddellijk weer uit. Leg het rijstpapier op een droge handdoek en dep het. Vervolgens plaats je het op een bord.
  • Leg de sla op het rijstpapier. Leg dan de komkommer, wortel en lente-ui op de sla. Als je het rolletje volledig wil sluiten voor de kinderen, plaats dan het vulsel in het midden. Werk eventueel af met een paar blaadjes koriander, munt. Leg er als laatste wat kip op.
  • Vouw eerst de onderzijde. Vouw hierover dan de zijkanten. Als je de rolletjes wil sluiten, vouw je eerst de onderzijde, dan de bovenzijde over de vulling en tenslotte de zijkanten.

Notities

Bij deze lenterolletjes past een dipsaus met soyasaus of de kindvriendelijke en zachte appelcurrysaus .

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe