Gevulde ovenappel met amandelsaus
Deze gevulde gebakken appeltjes met amandelsaus smaken lekker als dessert, snack of ontbijt. Laat ze garen in de oven terwijl je je hoofdgerecht eet, de kinderen huiswerk maken of terwijl je een douche neemt.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 4 appel (Gemiddelde grootte)
- 60 gr noten
- 20 gr rozijnen
- 2 ei
- 2 el kokosolie
- snuifje zout
- snuifje nootmuskaat
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl vanille extract
- 3 el amandelpasta
- 100 ml amandelmelk Kokosmelk kan ook
- 1 el agavesiroop
Instructies
De appelen
- Warm de oven voor op 180°C.
- Was de appelen en verwijder het klokhuisje met een appelboor of met een mes. (Onderaan vind je een instructievideo). Lepel de appel uit (hou nog een centimeter over langs de randen).
- Hak de noten en de uitgelepelde appel grof. Doe in een kom.
- Voeg de rozijnen en het eiwit toe en smelt de kokosolie. Voeg de kokosolie, de kruiden en vanille extract toe.
- Vul de appels en plaats ze op bakpapier in een ovenschotel. Bak ze ongeveer in 25 minuten gaar.
De amandelsaus
- Breng de melk aan de kook en voeg dan de amandelpasta en de siroop toe. Roer tot een gladde massa. Laat een minuutje sudderen. Giet een paar eetlepels saus over de gegaarde appeltjes.
Notities
De Madammen van Radio 2 plaatsten een filmpje en bijhorend recept op hun website om te tonen hoe gemakkelijk het is om zelf je amandelpasta te maken. Mijn blender is echter niet sterk genoeg, dus ik koop amandelpasta in de winkel. Hoe verwijder je een klokhuis met een appelboor of een mes? We vonden dit filmpje.
Geen berichten