Fruit

Feestelijke appelmoes met veenbessensaus

  • appelmoes veenbessensaus gezonde drukte

Feestelijke appelmoes met veenbessensaus

Deze feestelijke appelmoes en veenbessensaus vult onze kerstrollade perfect aan. Serveer de veenbessensaus apart omdat de kinderen de zuurdere smaak niet altijd lusten. Je kan beide gerechten de dag voordien al voorbereiden.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Bijgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Veenbessensaus

  • 150 gr veenbes (vers)
  • 0,15 l water
  • 1 el ahornsiroop (je kan ook een beetje honing gebruiken)

Appelmoes

  • 1 kg appel (Boskoop of Renette)
  • 0,1 l water
  • 1 el citroensap
  • 1 el agavesiroop (optioneel)
  • kaneel

Instructies

Veenbessensaus

  • Spoel de veenbessen af en zet het water met de veenbessen aan de kook. Zet het vuur dan lager, laat de besjes doorkoken en roer af en toe totdat de bessen openbarsten.
  • Voeg de ahornsiroop toe (denk eraan dat de besjes nog zuur moeten smaken). Laat nog 5 minuutjes pruttelen.

Appelmoes

  • Terwijl de besjes koken, kan je de appels schillen en in fijne stukjes snijden.
  • Zet ze met het water op het vuur en laat pruttelen. Je kan het citroensap en/of wat kaneel toevoegen (geeft wat meer smaak) maar dat hoeft niet. De stooftijd varieert naargelang het soort appel maar reken tussen de 10 à 12 minuten. Probeer niet te roeren totdat de appeltjes gestoofd zijn.
  • Let erop dat de appeltjes niet bruin worden. Als je ze te lang laat opstaan, veranderen ze namelijk van kleur.

Notities

Combineer de rollade met deze appelmoes en veenbessensaus.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe