Aardappelen/ Eieren/ Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten

Een romige aardpeer-aardappel gratin met Kerst

gratin aardpeer kerst gezonde drukte

Een romige aardpeer-aardappel gratin met Kerst

Een lekkere traditionele gratin met een verloren groente zoals aardpeer op een hoogdag als Kerst, smaakt heerlijk met allerlei soorten vlees en gevogelte. Een minimum aan werk en de oven doet de rest!
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 20 min
Maaltijd: Bijgerecht
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 1000 gr aardperen
  • 500 gr aardappelen
  • 1 teentje look
  • 300 ml room
  • 4 ei gebruik enkel de dooiers.
  • 100 gr geraspte kaas
  • peper & zout
  • 1 el verse tijm

Instructies

  • Warm de oven voor op 170°C.
  • Schil de aardappelen en de aardperen. Snij ze met een mandoline (of met de hand) in schijfjes van ongeveer 2mm. Beboter een ovenschaal (of 6 kleine schaaltjes) en wrijf in met een teentje look.
  • Klop de eierdooiers op met de room en vroeg de tijm toe.
  • Leg een laagje dakpansgewijs aardappelen. Bestrooi met een beetje kaas en peper & zout. Leg dan een laagje aardperen. Gier er wat roommengsel over. Doe telkens zo verder en eindig met een laagje aardappelen, room en daarop kaas.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie en gaar in de oven. Na 50 minuten haal je de folie eraf en gratineer de gratin je nog 10 minuten.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe