Eieren/ Groenten/ Kaas/ Vlees

Courgetti spaghetti taart

  • Courgetti spaghetti taart gezonde drukte gezond

Courgetti spaghetti taart
Als het woord taart valt, spitsen kinderen al snel hun oren… Wel, deze courgetti spaghetti taart heeft hetzelfde effect, want hun interesse is meteen gewekt als deze hartige taart op tafel komt. En goed nieuws: Ze hebben ineens ook een portie groenten binnen!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en de look fijn en stoof aan in olijfolie.
  2. Voeg de tomatenpassata toe. Hou een paar basilicumblaadjes apart voor de afwerking, snij de rest fijn en voeg toe aan de tomatensaus. Laat 10 minuten zachtjes sudderen zonder deksel.
  3. Neem ondertussen een grote kom en klop de eieren los. Kruid met peper en een beetje zout. Voeg de courgetteslierten en de pompoenslierten toe en meng goed onder elkaar. Verwijder het vocht van de mini mozzarella balletjes, snij ze in de helft en voeg toe. Voeg de tomatensaus toe. Scheur de ham in kleinere plakjes en voeg toe. Meng alles goed onder elkaar.
  4. Neem een springvorm. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de rand van de springvorm erop en klik vast. Vet de randen in met wat olijfolie.
  5. Doe het mengsel in de springvorm en zet 30 minuten in de oven.
  6. Haal de taart uit de oven en strooi er de geraspte kaas over. Zet 5 minuten onder de grill of totdat de toplaag knapperig is.
  7. Haal de taart uit de oven en laat een 5-tal minuten afkoelen. Snij ondertussen de kerstomaatjes in de helft. Ga eerst met een mes langs de randen van de springvorm, maak de springvorm los en haal de taart eruit. Werk af met de halve kerstomaatjes en wat basilicumblaadjes.
Notities

Je kan de helft van de courgetteslierten ook vervangen door evenveel volkorenpasta. Kook de pasta eerst gaar en voeg dan toe aan de rest van de slierten in de grote kom.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like