Groenten/ Vlees

Courgettepasta, verrassend lekker!

Courgettepasta, toch lekker!
Een versie die goed bevonden is door het hele gezin! - Intussen is dit trouwens hét nummer 1 gerechtje van mijn kids (zelfs van de moeilijke groente-eter, écht!) 😉 En handig voor de ouders: super makkelijk én snel klaar!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Was de tomaten en snij ze in kleinere fijne partjes of blokjes.
  2. Stoof de tomaten tot ze gaar zijn in een beetje olijfolie. Eventueel kan je ook een fijngesnipperde ui toevoegen naargelang eigen smaak.
  3. Voeg het gehakt toe in dezelfde pot en laat dit ook mee stoven tot het gaar is.
  4. Kruid met peper & zout. Ik voeg er ook een beetje satékruiden aan toe. Dit geeft al gauw een extra lekkere smaak aan het gehakt.
  5. Helemaal op het einde voeg ik de courgetteslierten toe en laat ik ze nog even meekoken, nét totdat ze gaar zijn. De courgetteslierten absorberen helemaal de smaak van de tomatensaus en het gehakt. Hier alvast goedgekeurd door jong & oud! 😉
  6. Indien gewenst kan je er uiteraard nog de vertrouwde, 'klassieke' kaas over strooien..
Notities

Je kan de courgetteslierten met behulp van een spiraalsnijder zelf maken. Deze zijn tegenwoordig al te koop in sommige supermarkten, speciaalzaken of online te koop.

Indien je écht eens niet veel tijd hebt kan je ook kiezen voor de verse, klaargemaakte courgetteslierten o.a. te koop bij Albert Heijn. Omdat alles in 1 pot gaat, is dit zelfs makkelijker én sneller klaar dan de klassieke spaghetti.

Een variant van dit receptje: 'spaghetti' gemaakt van pompoen.   😉

Uiteraard kan je ook meer groenten gebruiken en maak je er gewoon een groentesaus van! Ook kan je een mix van groenteslierten gebruiken: dit geeft extra veel kleur & smaak: slierten van wortel, pastinaak, pompoen, courgette,...

In de wintermaanden zou je dit gerechtje verder kunnen aanvullen met tomatenblokjes uit blik. De meeste verse tomaten die we dan kopen, hebben helaas maar weinig zonlicht gekregen.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like