Chocolade fudge
Heel leuk: met dit receptje verkrijg je een écht fudge effect!
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 100 gr pure chocolade (85% cacao)
- 100 gr pindakaas (liefst nog met stukjes noot erin)
- 2 banaan (liefst heel rijp)
- 2 el geraspte kokos
Instructies
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Schep de pindakaas erdoor.
- Prak de bananen fijn met een vork en meng ze erdoor. Roer alles goed en laat eventueel wat afkoelen.
- Leg de helft van het mengsel op een dubbel stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje van ca. 4 cm doorsnee krijgt. Maak zo nog een portie.
- Laat het ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
- Snij het vlak voor het serveren in plakjes en bestrooi er (naar eigen smaak) wat geraspte kokos over.
Notities
Dit gerechtje is niet zo geschikt om langer te bewaren omwille van de verse bananen erin.
Geen berichten