Fruit

Chocolade fondue

Chocolade fondue
Mmmmmmmm! Zoooooo leuk & lekker!! Thanks, Petra, voor dit leuke idee! 😉 - Je wilt toch een dessertje maken maar hebt écht geen tijd gehad? Dan moet je zeker dit proberen! Het fruit snij je gewoon op de moment zelf, of samen met je gasten.. of je laat de kids het snijden, fun gegarandeerd! En de chocolade saus kan je ook à la minute bereiden! Lekker, geen voorbereiding en weer een leuke manier om vers fruit te eten!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Was het fruit en snijd het in hapklare stukjes. Uiteraard kies je zelf welk fruit je neemt, liefst volgens het seizoen natuurlijk..
  2. Variant: je kan ook mooie vormpjes snijden uit het fruit (sterretjes uit ananas,..) en verschillende fruitsoorten op een lang houten (saté) stokje prikken. Ook leuk om op deze manier door de chocolade te halen.
  3. Schik alles mooi op een bord.
  4. Smelt de chocolade, eventueel au bain-marie en voeg de room en boter toe. Wij hebben hier gezouten boter gebruikt, maar dat hoeft uiteraard niet.
  5. Giet het chocolademengsel in een leuk potje. Leg wat (leuke) vorkjes bij het fruit en het smullen kan beginnen! 🙂
Notities

Je kan natuurlijk fruit nemen dat je zelf in huis hebt: waarom zelfs geen appelschijfjes, peer, kiwimango,...

Met de chocolade erbij blijft het natuurlijk een dessertje! Hier maken we geen dagelijkse gewoonte van, maar houden we voor als er een feestje is of als we bezoek hebben!

De hoeveelheden zijn hier wat moeilijk te bepalen.. Voorzie 1-2 stukken fruit per persoon en varieer natuurlijk met verschillende soorten!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like