Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten

Bloemkoolkaassaus

Bloemkoolkaassaus

Een kaassaus waar je stiekem een gezonde portie groenten in verstopt.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd7 min
Totale tijd17 min
Maaltijd: Bijgerecht
Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 250 ml halfvolle melk
  • 250 ml water
  • 100 gr geraspte kaas (gruyère)
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool gaar in 7 minuten.
  • Giet de bloemkool af en houd 250 ml van het vocht opzij.
  • Giet de melk bij de bloemkool en mix fijn, samen met wat peper en zout en nootmuskaat. Giet vervolgens het vocht bij de saus volgens de gewenste dikte en mix opnieuw. Eventueel voeg je wat extra water toe.
  • Meng nu de geraspte kaas goed onder de saus.

Notities

  • Je kan ook de kaas weglaten, dan heb je een witte saus op basis van groenten.
  • Als je minder melk toevoegt, kan deze dikke saus ook dienen als alternatief voor aardappelpuree.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe