Appelbeignets met kokosschilfers
Lekkere crunchy appelbeignets. Een heerlijk dessert of snack. Voeg er wat vers fruit aan toe en kokosschilfers. Eventueel kan je het eten met een beetje ahornsiroop.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 3 appel
- 100 gr boekweitmeel
- 2 el bakpoeder
- 0,5 tl zout (snuifje)
- 200 ml water
- 1 tl kaneel
- 3 el geraspte kokos
Instructies
- Haal het klokhuis uit de appel. Snij de appels in rondjes van een kleine centimeter dikte.
- Eventueel kan je met een ringetje of een koekjesvorm figuurtjes snijden uit de appelrondjes.
- Maak het snelle beslag. Voeg de bloem, het bakpoeder, zout en het water in een kom en meng tot een glad mengsel. Ik voeg er eveneens een beetje kaneel aan toe. Dompel de appel in het beslag.
- Laat een pan goed heet worden met een bodempje olijfolie en bak de appelbeignets een klein minuutje aan elke kant. Je moet voldoende olie gebruiken of alles kleeft aan de pan. Klaar!
Notities
Het beslag is zeer eenvoudig te maken. Je kan het niet laten staan en het hoeft ook niet te rusten. Voor onmiddellijk gebruik, anders kleeft het niet meer aan de appels.
Geen berichten