Groenten

Popcorn, zelfgemaakte gezondere snack!

Popcorn, zelfgemaakte gezondere snack!

Joepie, feest! Af en toe mogen onze kids toch ook eens een snack als ze gezellig naar een film kijken.. Popcorn zelf klaarmaken is heel eenvoudig en veel gezonder! Een feest voor jong & oud!
Voorbereidingstijd1 min
Bereidingstijd2 min
Totale tijd3 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Snack

Ingrediënten

  • 120 gr maïskorrels voor popcorn
  • 1 tl ras el hanout

Instructies

  • Doe de maïskorrels in een popcorn machine en laat ze ploffen. Je kan ook een popcornmaker van Lekue gebruiken. Heel handig om in de microgolfoven te plaatsen (zie foto).
  • Voeg naar eigen smaak zout of pikante kruiden toe. Ik gebruik hiervoor graag Sal de Ibiza - Spicy Cajun of ras el hanout. Dit geeft het een extra hartige smaak.

Notities

Vermijd dat je suiker toevoegt aan je popcorn. Je kan maar beter van in het begin de gewoonte maken om popcorn eerder hartig van smaak te maken. Je kan naast zout dus ook eens experimenteren met curry, pikante kruiden, zoete paprika, kurkuma met wat zwarte peper,...
Wist je trouwens dat er in Parijs zelfs popcorn bars bestaan waar je dus zelf ook kan experimenteren met de smaak: kaneel, speculaas, peperkoek, tot pesto, basilicum,...
Je kan de popcorn maïs ook gewoon ploffen in een kookpot met deksel waar je een beetje olijfolie aan hebt toegevoegd.
Popcorn bestaat voornamelijk uit zetmeel (minder gezond bij massa's) en een beetje polyfenolen (die wel gezond zijn). Probeer er dus wel op te letten dat je niet onbewust en gedachteloos massa's verorbert tijdens je film!

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe