Groenten/ Vlees

Pompoen pasta

Pompoen pasta

Iedereen kent intussen de courgette past maar ken je deze lekkere én gezonde variant al? Ook deze versie is goed bevonden door jong & oud!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gr pompoen spaghetti (Je kan dit zelf maken of reeds kant-en-klaar kopen als het eens écht snel moet gaan..)
  • 400 gr gehakt
  • 14 tomaat
  • peper & zout (eventueel ook satékruiden)
  • olijfolie

Instructies

  • Was de tomaten en snij ze in kleinere fijne partjes of blokjes.
  • Stoof de tomaten tot ze gaar zijn in een beetje olijfolie. Eventueel kan je ook een fijngesnipperde uit toevoegen naargelang eigen smaak.
  • Voeg het gehakt toe in dezelfde pot en laat dit ook mee stoven tot het gaar is.
  • Kruid met peper & zout. Ik voeg er ook een beetje satékruiden aan toe. Dit geeft al gauw een extra lekkere smaak aan het gehakt.
  • Helemaal op het einde voeg ik de pompoen spaghetti toe en laat ik dit mee stoven bij de rest, nét totdat ze gaar zijn. De spaghetti absorbeert hierdoor helemaal de smaak van de tomatensaus en het gehakt. Hier alvast goedgekeurd door jong & oud! 😉 En ook gewoon handig: één pot = weinig afwas!
  • Indien gewenst kan je er uiteraard nog de vertrouwde, 'klassieke' kaas over strooien..

Notities

Albert Heijn verkoopt nu ook kant-en-klare pompoen spaghetti, handig voor als je écht geen tijd hebt en toch op een snelle manier gezond & lekker eten op tafel wilt toveren. Pompoen bevat veel bètacaroteen (vitamine A) en is dus ook lekker gezond.
Bekijk en probeer zeker ook ons receptje van de courgette pasta, ook super lekker!
Uiteraard kan je ook meer groenten gebruiken en maak je er een groentesaus van.
In de wintermaanden zou je dit gerechtje verder kunnen aanvullen met tomatenblokjes uit blik. De meeste verse tomaten die we dan kopen, hebben helaas maar weinig zonlicht gekregen.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe