Hoe zit het nu met

Omega-3 vetzuren

Omega 3 vetzuren zijn de VIP’s in onze voeding! Ze zorgen o.a. voor een tegengewicht voor het eventueel te veel aan omega-6 vetzuren in onze voeding en hebben belangrijke anti-inflammatoire eigenschappen. Interessant kan ook onze foodtalk over ‘gezonde vetten‘ zijn..

Heel belangrijk om ons goed te kunnen concentreren (dank je wel, juffen en meesters!), voor onze mentale weerstand, een goede hartgezondheid en misschien helpt het wel bij die stemmingswisselingen van jouw kind. Wist je trouwens dat ons brein voor ongeveer 70% (drooggewicht) uit vet bestaat? De juiste soort vetten in onze voeding is dan ook enorm belangrijk voor een optimale hersenopbouw en -werking!

Waar vind je ze terug?

– In vette vis: varieer hierbij voldoende, wissel ook eens af tussen verschillende leveranciers en merken. Zalm, forel, haring, makreel, sardien en ansjovis.

– Olie: lijnzaad, chiazaad, walnoten, koolzaad, (pompoenpitten)

– Kwaliteitsvlees van wild en grasgevoede dieren

Krijgt je kind toch niet voldoende van deze voedingsstoffen binnen? Dan kan je eventueel een supplement EPA / DHA overwegen..

Trouwens, wist je dat een handje vol natuurlijke walnoten ook best lekker kan zijn? Je zal er bovendien van nature uit minder van gaan eten dan bijvoorbeeld gezouten noten of nog erger: borrelnootjes. Eens die zak open is… Vaak kwestie van gewoonte ook, hoor..

Ga dus volop voor die natuurlijke, ongebrande (ongezouten) noten, olijven, pitten & zaden, heerlijke oliën en lekkere vis-daar-worden-ze-zo-slim-van!

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe