Soep van zoete prei en romige kikkererwten
Deze soep van zoete prei en romige kikkererwten afgetopt met parmezaan is een soep van alle seizoenen. Comfort food in de winter maar eveneens vol zomerse smaken door de Oosterse kikkererwten.
Porties: 1 liter
Ingrediënten
- 4 preistengel
- 400 gr kikkererwten (uitgelekt, uit blik)
- 2 kippenbouillonblokje
- 1 l water
- 2 el olijfolie
- 30 gr Parmezaanse kaas (blokje parmezaan)
- peper & zout
Instructies
- Snij de prei fijn in halve ringetjes. Laat de kikkererwten uitlekken en hou het vocht bij.
- Bak de preiringen glazig in wat olijfolie en voeg dan de kikkererwten toe. Voeg het water en de kippenbouillonblokjes toe.
- Kruid bij met peper en zout. Laat het geheel een kwartier op het vuur koken.
- Nu kan je kiezen: ofwel mix je de soep volledig of wel haal je er eerst wat prei en kikkererwten uit en mix je de soep. Daarna voeg je er de uitgehaalde groenten weer aan toe.
- Dien op en werk af met schilfers parmezaan en een scheutje olijfolie.
Notities
Met het vocht van de kikkererwten kan je een heerlijke chocomousse maken terwijl de soep kookt. 2 vliegen in 1 klap!
Geen berichten