Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten/ Peulvruchten/ Vlees

Lasagne van gele linzen met basisgroentesaus, champignons, courgettevellen en gehakt

  • Lasagne bolognaise belhamel gezonde drukte

Lasagne van gele linzen met gehakt, basisgroentesaus, champignons en courgetteslierten

Deze lasagne met vellen op basis van gele linzen is een variante op onze vegetarische lasagne met volkorenvellen. We voegden gehakt, champignons en courgettenvellen toe in combinatie met onze basisgroentesaus. Enorm voedend dus en een geslaagd gerecht voor de kinderen. Zijn de kinderen geen fan van champignons, laat ze dan gerust weg en vervang ze bv door extra blokjes courgette.
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur 15 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 gr gehakt
  • 2 courgette
  • 500 gr champignons
  • 250 gr gele linzen lasagnevellen (alternatief volkoren lasagnevellen)
  • 750 ml halfvolle melk
  • 2 el arrowroot
  • 2 el bakboter
  • 250 gr gerapte kaas
  • peper & zout
  • 500 ml verse groentesaus (zie link voor recept onderaan)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de basisgroentesaus of maak er verse.
  • Bak de gesneden ui en het gehakt rul. Snijd de champignons in plakjes en bak ze mee. Kruid met peper & zout.
  • Snijd met een mandoline of een groenteschiller de courgettevellen overlangs in zo dun mogelijke plakken.
  • Maak nu de "bechamelsaus": smelt de boter, voeg de arrowroot toe en meng goed. Voeg nu zachtjes de melk toe terwijl je blijft roeren. Ten slotte voeg je de kaas (hou nog een beetje kaas over voor de bovenlaag van de lasagne) toe en kruid je de saus met peper en zout.
  • Neem je vuurvaste schotel. Vul de bodem met wat kaassaus. Bedek met lasagnevellen.
  • Bedek vervolgens royaal met de groentesaus met daarop de courgettevellen. Plaats opnieuw de lasagenvellen en bedek deze met het vlees. Leg dan weer een laag saus en een laag courgettevellen enz. tot je ingrediënten op zijn. Eindig met de bechamelsaus en bestrooi met het overschotje kaas. Plaats in de oven gedurende 40 minuten en eindig 5 minuten onder de grill.
  • (Volg de aanwijzingen op het pak lasagnevellen wat gaartijd betreft)

Notities

Handig als je onze basis groentesaus altijd in je diepvriezer op voorraad hebt! Een aangezien zo'n ovenschotel vaak de dag nadien nog lekkerder is, loont het zeker de moeite om een extra portie te maken.
 

Meer inspiratie

2 Opmerkingen

  • Isis Pede
    10 oktober 2018 at 15:28

    Zouden jullie enkele tips kunnen geven over de verkooppunten van de linzen lasagnevellen?
    Alvast bedankt.

  • gezondedrukte
    12 oktober 2018 at 13:31

    Dag Isis,
    Te koop bij o.a. Delhaize & Albert Heijn: of van eigen huismerk of van het merk ‘PEDON’ (‘More then pasta’): gele linzen lasagne vellen.

  • Voeg een bericht toe