Groenten

Knolselder & Pastinaak soep, alles behalve flauw

Knolselder & Pastinaak soep, alles behalve flauw

Laat je verlekkeren door deze smaakvolle winterse soep. Onlangs nog gemaakt op een feest waar jong, tot piepjong en oud rond de tafel zat en een voltreffer voor iedereen. Het is de combinatie van beide groenten die het hem doet, en zo de soep een karaktervolle smaak geeft.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Soep
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 6 pastinaak
  • 1 ui
  • 4 el verse peterselie
  • peper & zout
  • 3 kippenbouillonblokje
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Stoof de ui even aan in wat olijfolie.
  • Maak de groenten schoon en snij deze in grove stukken. Voeg toe aan de ui en laat een 5-tal minuten stoven.
  • Overgiet de groenten met 3 liter water en doe er de 3 bouillonblokjes bij.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat een 10 à 15-tal minuten koken.
  • Neem de pot van het vuur. Mix de soep gedurende enkele minuten, zodat deze heel glad van structuur wordt. Verdeel over kommetjes en versier voor de volwassenen met wat gehakte peterselie. Ook lekker is eventueel gehakte bieslook en crunchy parmaham (parmaham een 10-tal minuten op 180° in de oven leggen en vervolgens verbrokkelen).

Notities

Extra tip: als je soep (de groenten) mixt, maak je mechanisch de vezels stuk. Vloeibare soep zal dan ook sneller je maag terug verlaten en een minder lang verzadigend gevoel geven. Als je soep mixt, is het interessant om een aantal stukjes groenten (knolselder, pastinaak, bloemkool, broccoli,...) er uit te halen nét voor je de soep gaat mixen. Eens de soep gemixt is, kan je ze er terug aan toevoegen. Zo zitten er toch nog ongemixte, vezelrijke en vaste stukken in. Ook ideaal om je kids zo stapje voor stapje te laten wenen aan groenten in z'n geheel op zich. - Lust je kind niet zo graag soep, een extra groot rietje kan misschien helpen om op een speelse manier soep te leren eten.   😉

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe