Gevogelte/ Groenten

Kip teriyaki met paksoi, oosters en licht

kip teriyaki gezonde drukte

Kip teriyaki met paksoi, oosters en licht

Teriyaki saus is een zout zoete Japanse saus. Heel lekker in combinatie met kip, vlees of zalm. Je kan er eventueel een kommetje zilvervliesrijst of sobanoedels aan toevoegen. Ik heb ze nu gemaakt met paksoi maar bloemkoolrijst past hier ook heel goed bij.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (enkele)
  • 1 bundel lente ui
  • 2 paksoi
  • 20 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 el honing
  • 1/2 el verse gember (1/2el = +/- 1 tl)
  • 1 el sesamzaadjes
  • 250 gr zilvervliesrijst (optioneel)
  • 250 gr sobanoedels (optioneel)
  • peper & zout

Instructies

  • Bak de kipfilets aan in de boter ongeveer 5 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur.
  • Snij de paksoi en de lente ui in ringen fijn. Stoof de paksoi aan in de olijfolie op een middelmatig vuur +/- een 10 minuutjes. Kruid bij met peper en zout.
  • Indien je rijst of noedels maakt als bijgerecht, kook ze volgens de instructies op het pak.
  • Meng ondertussen de sojasaus, de mirin, de honing en de gember in een kom.
  • Als de kipfilets gaar zijn, verlaag dan het vuur en overgiet de kipfilets met de saus en dan met de sesamzaadjes. Als de saus aandikt, draai je de kipfilets om en laat ze nog een 20 tot 30 seconden op het vuur staan.
  • Schep de paksoi en de kip op een bord of in een kom. Doe er dan nog de lente uitjes bovenop (laat ik weg bij de kinderen). Schep er eventueel de rijst of de noedels bij.

Notities

Mirin is Japanse rijstwijn en kan je kopen in de supermarkt bij de Aziatische producten/wereldkeukenafdeling.
Als je kinderen geen groentenliefhebbers zijn, kan je op het einde de kip uit de pan halen en de groenten nog even aanstoven in de restjes saus.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe