Gevogelte/ Groenten

Kippenbouillon

Kippenbouillon

Niets gaat boven een zelfgemaakte pruttelende kippenbouillon. En dit is, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, helemaal niet veel werk!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Soep
Porties: 3 liter

Ingrediënten

  • 4 l water
  • 250 gr wortelen
  • 4 selderstengel
  • 1 ui
  • 1000 gr kipfilet (van de borst met vel nog aan)
  • 3 el verse peterselie (mag als takje in het water)
  • 2 tl verse tijm (mag als takje in het water)
  • peper & zout

Instructies

  • Breng het water aan de kook.
  • Onderussen snijd je de wortelen, selder en ui in grove stukken.
  • Doe de kipfilet in zijn geheel in het kokend water, alsook de stukken wortel, selder en ui. Voeg ook de takjes tijm en peterselie toe en kruid met peper en zout.
  • Laat alles 30 minuten pruttelen.
  • Zet de pot van het vuur en haal de kip uit het water. Laat de kip even uitlekken en afkoelen. Vervolgens haal je het vel eraf en kan je de kip in stukken snijden of trekken (pulled chicken).
  • Het water (bouillon) zeef je. Maw je neemt een andere grote pot en hangt hierin een zeef. Giet de bouillon over in de andere pot zodat de groenten en kruiden in de zeef achterblijven.
  • Nu heb je een heldere kippenbouillon die kan dienen als basis voor vele andere gerechten.

Notities

De kip kan je verwerken in verse kipsalade voor de boterham, of in de courgette enchilada bootjes, of in een maaltijdsoep, of in zoveel meer.
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe