Groenten/ Kaas/ Vis

Kabeljauwhaasje met mozzarella

  • kabeljauwhaasje met mozzarella

Kabeljauwhaasje met mozzarella

Dit kabeljauwhaasje met een mozzarella dakje is in enkele minuten gemaakt. Nog een 20-tal minuten de oven in en "aan taaaafel". Heerlijk!!
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 500 gr kabeljauwhaasje
  • 2 courgette
  • 3 rode paprika
  • 250 gr mozzarella
  • peper & zout

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°.
  • Snij de courgette in dunne schijfjes. Dit gaat heel gemakkelijk en snel met een groot mes. Snij ook de paprika in fijne ringen. En snij de mozzarella in dunne plakjes.
  • Vet de bodem van de ovenschotel in met een weinig olijfolie en leg de schijfjes courgette en de ringen paprika op de bodem van de schotel. Bestrooi met wat peper en zout.
    kabeljauwhaasje met mozarella
  • Leg hierop de in stukken gesneden kabeljauwhaasjes (voor elke persoon 1 groot stuk). Bestrooi de vis met wat peper en zout en een weinig olijfolie.
    kabeljauwhaasje met mozarella
  • Bedek de vis met de plakjes mozzarella.
    kabeljauwhaasje met mozarella
  • Plaats gedurende 20 minuten in de oven op 180°.

Notities

Onze krieltjes passen heel goed bij deze ovenschotel.
Een variant hierop is dat je de vis onderaan in je ovenschotel legt, hier wat kaas over (mozzarella of welke kaas je nog in huis hebt, tot zelf een schelletje raclette kaas, waarom niet?) en de schijfjes groenten (courgette, paprika, tomaat,... allemaal fijn snijden met een mandoline?) er boven op. Lekker kruiden (peper, zout,.. zelfs een beetje currypoeder) en een beetje olijfolie erover. Heerlijk!    🙂

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe