Garnalensoepje, feestelijk
Dit exotisch soepje is een topper tijdens de feestdagen. Bovendien is ze snel & makkelijk te bereiden wat altijd handig is in een drukkere periode. Haal het zonnetje alvast in huis tijdens de donkere wintermaanden: heerlijk genieten!
Porties: 4 porties
Ingrediënten
- 200 gr grijze garnalen
- 3 preistengel
- 1 teentje look
- 400 ml kokosmelk
- 1 l water
- 2 el rode currypasta
- zout
- 2 el verse koriander
- 30 gr roomboter
Instructies
- Kook het water in een waterkoker.
- Snijd de prei in ringen en pers het teentje knoflook fijn. Bak gaar in de boter in een grote soeppot. Optioneel kan je er ook de Spaanse peper (zonder pitjes erin) of wat Tabasco aan toevoegen. Kruid met een beetje zout.
- Was de koriander en snijd hem fijn.
- Voeg de currypasta toe aan de prei en roer goed.
- Doe er nu het kokend water bij, alle garnaaltjes en de helft van de gesneden koriander.
- Laat alles nog zo'n 5 minuten goed koken.
- Zet het vuur af en mix de soep met je soepmixer.
- Voeg er nu de kokosmelk aan toe en warm de soep nog even op.
- Strooi er de rest van de koriander over en... heerlijk genieten!
Notities
Optioneel en naar eigen smaak kan je er nog een Spaanse peper (of wat Tabasco) aan toevoegen. Extra (geraspte) Parmezaanse kaas toevoegen maakt het geheel extra feestelijk.
Geen berichten