Groenten

Erwtensoep, lekker vullend!

Erwtensoep, lekker vullend!

Erwtensoep, een ideaal gerechtje voor die koude wintermaanden.. Heel voedzaam en vullend! Met deze variant heb je verschillende groenten in één soep.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur 30 min
Totale tijd1 uur 40 min
Maaltijd: Soep
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr spliterwten (gedroogd)
  • 180 gr wortelen (180 gram = ongeveer 2 wortelen)
  • 0,25 knolselder
  • 1 ui
  • 2 preistengel
  • 3 l water
  • 2 tuinkruidenbouillon blokje (vetarm)
  • 3 laurierblaadje

Instructies

  • Doe de spliterwten en laurierblaadjes in een kookput gevuld met het water. Laat 60 minuten koken. Met een schuimspaan kan je geregeld het schuim verwijderen.
  • Was intussen je andere groenten en snijd ze in stukjes.
  • Na 60 minuten koken kan je alle groenten toevoegen bij de erwten.
  • Laat dit nog zo'n half uurtje koken.
  • Voeg er je kruiden aan toe. Haal eventueel de laurierblaadjes er terug uit.
  • Met de mixer erdoor en ... klaar!

Notities

Eventueel kan je hier nog wat magere bacon reepjes aan toevoegen..
De presentatie met wat koriander blaadjes kan je er uiteraard voor kindjes aflaten..   😉
Extra tip: als je soep (de groenten) mixt, maak je mechanisch de vezels stuk. Vloeibare soep zal dan ook sneller je maag terug verlaten en een minder lang verzadigend gevoel geven. Als je soep mixt, is het interessant om een aantal stukjes groenten (erwten, bloemkool, broccoli,...) er uit te halen nét voor je de soep gaat mixen. Eens de soep gemixt is, kan je ze er terug aan toevoegen. Zo zitten er toch nog ongemixte, vezelrijke en vaste stukken in. Ook ideaal om je kids zo stapje voor stapje te laten wenen aan groenten in z'n geheel op zich. - Lust je kind niet zo graag soep, een extra groot rietje kan misschien helpen om op een speelse manier soep te leren eten.   😉

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe