Groenten/ Kaas

Aubergine parmigiana, lekker vegetarisch

Aubergine parmigiana vegetarisch gezond gezonde drukte

Aubergine parmigiana, lekker vegetarisch

Aubergine is vaak niet de meest favoriete groente van kinderen, maar goed nieuws: in dit gerecht gaan ze vlot mee binnen door de eenvoudige en lekkere combinatie met tomaat en kaas én omdat het gerecht boordevol smaak zit. De zon op je bord en proeven van Italië doet altijd deugd...
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd50 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr gegrilde aubergineschijven diepvries
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui
  • 2 teentje look
  • 250 gr mozzarella uitgelekt
  • 100 gr Parmezaanse kaas geraspt of schilfers (Grana Padano kan ook)
  • 10 gr verse basilicum
  • 0,5 el oregano (gedroogd)
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de diepgevroren gegrilde aubergineschijven 5 à 6 minuten.
  • Snipper ondertussen de ui en de look fijn. Stoof aan in de helft van de olijfolie en voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Laat op een laag vuur 5 minuten pruttelen.
  • Snij ondertussen de verse basilicumblaadjes in reepjes en snij de mozzarella in schijfjes (niet te dik).
  • Neem een ovenschotel en bouw laag per laag de torentjes. Voor 1 torentje: verdeel met een lepel een rondje tomatensaus op de bodem, leg er een aubergineschijf op, verdeel er wat tomatensaus over, leg er een laag mozzarellaschijven op, kruid met peter en zout en strooi er wat Parmazaanse kaas en wat verse basilicum over. Herhaal dit en begin dus terug met de tomatensaus, tot je 3 schijven aubergine hebt gebruikt per toren. Op de laatste schijf aubergine, doe je nog een laagje tomatensaus en voor de afwerking strooi je er wat Parmezaanse kaas en verse basilicum over.
  • Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Notities

Is het tomatenseizoen of heb je wat meer tijd? Gebruik dan voor 4 personen 1 kg verse tomaten ipv de tomatenblokjes uit blik. Dompel de tomaten even onder in warm water en ontvel ze. Snij ze in stukken en voeg ze toe aan de ui en de look. Laat een kwartiertje sudderen, tot een heerlijke tomatensaus. Als je wat meer tijd hebt, kan je ook verse aubergine gebruiken (12 schijven voor 4 personen). Bestrooi de schijven met flink wat zout en leg ze 30 minuten in een vergiet. Spoel de schijven  af en dep ze goed droog met keukenpapier. Doe olijfolie in een grillpan en grill de schijven kort aan beide kanten. Herhaal dit tot alle aubergineschijven gegrilld zijn.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe