Aardappelen/ Fruit/ Groenten

Groentenstaafjes met appel

  • groentenstaafjes met appel_in schotel gezond Gezonde Drukte

Groentenstaafjes met appel

Ere wie ere toekomt. De combinatie in dit gerecht komt van vriendin Jacqueline. Bovenop onze gekende groentenvingers komen appeltjes met kaneel. Geweldig!
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd45 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappel
  • 800 gr wortelen
  • 4 appel (jonagold)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • peper & zout
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen en de wortelen. Snijd deze in staafjes.
  • Neem een ovenschotel en schik de staafjes hierin. Kruid met peper en zout en komijn. Sprenkel er de olijfolie over en plaats gedurende 20 minuten in de oven.
  • Ondertussen schil je de appelen. Snijd deze in partjes. (in 4 en elk partje nog eens in 3)
  • Haal de schotel na 20 minuten uit de oven, schik de appelpartjes over de groenten en aardappelen en strooi er kaneel over. Zet de schotel nog eens 10 minuten extra in de oven, totdat de appeltjes ook zacht zijn.

Notities

  • Wil je toch ook graag een stukje vlees bij dit gerecht, dan kan je onze kip in de oven erbij serveren. 
  • Geen fan van fruit in je eten, maar je kinderen wel? Bedek slechts de helft van de schotel met appeltjes en kaneel en de andere helft niet. De andere helft kan je bvb ook met andere kruiden op smaak brengen (zoals paprikapoeder, currypoeder,..)

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe