Griekse schepschotel
Apéro-time hoort thuis in elk seizoen maar in de zomer heb je meer keuze in smaakvolle groenten. Deze Griekse schepschotel is een variante op onze traditionele schepschotel: tzatziki volgens het recept van mama Theresa, de schoonmoeder van mijn collega Pavlos, bedekt met een Griekse salade op basis van komkommer, tomaten, rode ui en fetakaas. Optioneel kan je er nog olijven aan toevoegen.
Porties: 1 schotel
Ingrediënten
- 150 gr volle natuuryoghurt Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 1 teentje look
- 1 el olijfolie
- 2 el verse dille gehakt
- 0,5 tl zout
- 2 tomaat
- 1 rode ui
- 50 gr fetakaas
- olijven optioneel
Instructies
Tzatziki
- Halveer de komkommer overlangs. Schraap de zaadjes met een theelepel uit elke helft. Rasp 1 helft en verwijder eventueel overmatig sap. Snijd de andere helft in blokjes.
- Schep de yoghurt in een kom. Voeg de geraspte komkommer toe. Rasp het teentje look en meng met de yoghurt. Voeg eveneens de gehakt dille, de olijfolie en het zout toe. Meng alles goed en verdeel het mengsel over een schotel.
Schepschotel
- Snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui. Strooi ze samen met de blokjes komkommer over de tzatziki.
- Verkruimel de feta over de schotel en voeg eventueel olijven toe.
Notities
De Griekse schepschotel is een variatie op onze originele aperitiefschotel.
Om op te scheppen kan je ook onze wortel-kaas crackers maken.
Volgens de Griekse collega's moet je de Tzatziki snel opeten: het vocht uit de yoghurt en vooral de komkommer stapelt zich op langs de randen en onderaan de schotel.
Geen berichten