Fruit/ Noten, pitten en zaden/ Volle granen en varianten

‘Granola’ voor als je écht geen tijd hebt..

14

'Granola' voor als je écht geen tijd hebt..

Echt waar: zélf granola maken hoeft niet lang te duren! .. maar ook bij ons gebeurt het af en toe toch eens dat we het vergeten zijn, toch geen tijd hebben gehad,.. En dan helpt het om dit steeds in huis te hebben: een leuke bokaal gevuld met alle ingrediënten die je normaal in je granola zou stoppen! 'Granola'-extra-snel-klaar dus! 😉
Voorbereidingstijd1 min
Totale tijd1 min
Maaltijd: Snack, Start / ontbijt
Porties: 1 bokaal

Instructies

Algemeen...

  • Moeilijk om er een bepaalde hoeveelheid op te zetten of specifieke ingrediënten.. Maak jouw eigen mix met ingrediënten die jullie thuis, inclusief kids, lekker vinden! Hierbij wat inspiratie:

Noten groep

  • Kies uit allerlei noten, liefst ongebrand en uiteraard zonder zout: walnoten (of okkernoten), pecannoten, amandelen, cashewnoten, pinda's, hazelnoten, ... - van brazilnoten (paranoten) eet je best niet meer dan 3 stuks per dag.

Pitten & zaden

  • Geplet lijnzaad, chiazaad, pompoenpitjes, zonnebloempitten, sesamzaadjes,...

Havervlokken

  • Voor extra vezels: havervlokken of haverzemelen - optioneel!

Gedroogd fruit

  • Ook optioneel, maar voor een extra crunch & smaak (kids proof!): kokosblokjes, gedroogde appelstukjes, stukjes gesneden gedroogde abrikozen, gedroogde banaan, rozijntjes, veenbessen (liefst zonder extra suiker of stroop),... - Niet mee overdrijven want hier zitten de snellere suikers in. Je kan evident ook opteren om vers fruit nadien, à la minute, toe te voegen.

Smaakmakers

  • Kaneel, vanillepoeder (i.p.v. vanillesuiker!), raw cacao poeder,....

... en als laatste...

  • Alles goed door elkaar mengen / schudden en... klaar!

Notities

Wist je zelfs dat dit eigenlijk nog gezonder is? Je voegt gewoon alle ingrediënten rechtstreeks uit hun verpakking toe aan jouw bokaal: extra handig nog! .. bij granola voeg je vaak nog een suikerbron (agavesiroop, kokosbloesemsuiker,...) en/of vetstofbron (kokosolie, olijfolie,...) toe en zet dit nog even in de oven. Extra toevoegingen dus die niet altijd nodig zijn. Een extra opwarming in de oven is niet noodzakelijk gezonder.  Bovendien kom je op deze manier ook niet in de verleiding om er als tussendoortje te veel van te smullen.  Extra handig!
Heerlijk bij je (ongesuikerde) natuur yoghurt als ontbijt of tussendoortje..  Let op: als tussendoortje volstaat dan een kleine lepel van die mengeling. Voeg nog wat extra vers fruit toe zoals bosvruchten (kan ook diepvries),...
Check zeker ook ons recept om échte granola te maken.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe