055
Cordon bleu schotel, lekker winters
Cordon bleu wordt bij mijn kinderen steevast op gejuich onthaald, dus waarom dit idee niet gebruiken in een ovenschotel? Iets dat ze graag lusten als basis gebruiken en dan zichtbare en onzichtbare groenten toevoegen... zo simpel, gezond en lekker kan het avondeten zijn!
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 500 gr kipfilet
- 1 bloemkool
- 200 gr ham (in reepjes)
- 100 gr kaas (in sneetjes, bijvoorbeeld Emmentaler)
- 150 gr geraspte kaas
- 200 ml halfvolle melk
- 0,5 kippenbouillonblokje
- peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een pot met water en een half bouillonblokje. Voeg de kippenfilets toe en kook ze ongeveer 15 minuten tot ze helemaal gaar (en wit) zijn.
- Was de bloemkool en snij ze in bloemkoolroosje. Doe hetzelfde met de broccoli. Kook de bloemkool en de broccoli gaar in ongeveer 12 minuten.
- Ondertussen haal je de gegaarde kip uit de pot en snij je elke filet in een paar grote stukken. Trek nu met 2 vorken elk stuk uit elkaar. Zo krijg je 'pulled chicken''.
- Leg de pulled chicken in de ovenschotel, kruid met peper en zout en leg hierop de hamreepjes.
- Leg hierop de sneetjes kaas.
- Giet de bloemkool en de broccoli af. Haal de broccoliroosjes uit de pot en leg ze in de ovenschotel op de laag kaas.
- Voeg de melk bij de bloemkool en mix fijn met een staafmixer. Voeg de helft van de geraspte kaas toe, meng dit en kruid naar smaak met peper en zout. Schep deze saus over de ovenschotel. Strooi hierover de rest van de geraspte kaas.
- Zet 20 minuten in de oven en gratineer de laatste 5 minuten voor een krokant korstje.
Notities
Als variatie kan je de broccoli ook vervangen door bijvoorbeeld spinazie of andere groenten.
Geen berichten