Fruit

Chocolade fondue

Chocolade fondue

Mmmmmmmm! Zoooooo leuk & lekker!! Thanks, Petra, voor dit leuke idee! 😉 - Je wilt toch een dessertje maken maar hebt écht geen tijd gehad? Dan moet je zeker dit proberen! Het fruit snij je gewoon op de moment zelf, of samen met je gasten.. of je laat de kids het snijden, fun gegarandeerd! En de chocolade saus kan je ook à la minute bereiden! Lekker, geen voorbereiding en weer een leuke manier om vers fruit te eten!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Maaltijd: Dessert
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 500 gr ananas (500gr komt ongeveer overeen met 1 ananas)
  • 250 gr aardbeien
  • 210 gr druiven (70 gr = ongeveer 10 druiven)
  • 2 mandarijn
  • 300 gr pure chocolade (85% cacao)
  • 25 gr boter (gezouten hoeveboter)
  • 300 ml room

Instructies

  • Was het fruit en snijd het in hapklare stukjes. Uiteraard kies je zelf welk fruit je neemt, liefst volgens het seizoen natuurlijk..
  • Variant: je kan ook mooie vormpjes snijden uit het fruit (sterretjes uit ananas,..) en verschillende fruitsoorten op een lang houten (saté) stokje prikken. Ook leuk om op deze manier door de chocolade te halen.
  • Schik alles mooi op een bord.
  • Smelt de chocolade, eventueel au bain-marie en voeg de room en boter toe. Wij hebben hier gezouten boter gebruikt, maar dat hoeft uiteraard niet.
  • Giet het chocolademengsel in een leuk potje. Leg wat (leuke) vorkjes bij het fruit en het smullen kan beginnen! 🙂

Notities

Je kan natuurlijk fruit nemen dat je zelf in huis hebt: waarom zelfs geen appelschijfjes, peer, kiwimango,...
Met de chocolade erbij blijft het natuurlijk een dessertje! Hier maken we geen dagelijkse gewoonte van, maar houden we voor als er een feestje is of als we bezoek hebben!
De hoeveelheden zijn hier wat moeilijk te bepalen.. Voorzie 1-2 stukken fruit per persoon en varieer natuurlijk met verschillende soorten!

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe