Fruit

Banaan-chocolade verrassing

Banaan-chocolade verrassing

Altijd feest met deze banaan-chocolade ijsjes! Het oogt heel leuk en kindjes vinden het super feest.
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd1 uur 10 min
Maaltijd: Dessert
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 banaan
  • 75 gr pure chocolade (liefs 85% cacao indien je kinderen dit lusten)

Instructies

  • Snijd de bananen in schijfjes dik genoeg om overlangs op een houten saté stokje te steken. Prik ze per 3 op een saté stokje.
  • Smelt de chocolade au-bain marie. Besprenkel de bananen schijfjes met de chocolade.
  • Besprenkel indien gewenst nog met kokospoeder of schilfers amandel.
  • Leuke hint: je hebt ongetwijfeld nog gesmolten chocolade over. Snijd nog wat ander vers fruit en laat je kinderen dit doppen in de overschot van de chocolade. Mmmmm! 😉
  • Zet alles in de diepvriezer (minstens een half uur) tot de chocolade en eventueel ook banaan bevroren is. .. het feest kan beginnen! 😉

Notities

Je kan hier natuurlijk naar eigen smaak mee combineren: schijfjes ananas, aardbeitjes, druifjes, schijfjes kiwi, appelschijfjes,... of een combinatie van verschillende fruitsoorten.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe