Fruit/ Noten, pitten en zaden

Appeldessertje-snel-klaar

Appeldessertje-snel-klaar

Vragen je kinderen of partner ook geregeld eens om een 'lekker dessertje'? Of heb je zelf geregeld eens zin? Maar eerlijk is eerlijk: heb ook jij niet altijd de tijd & zin om iets zelf nog te bereiden? Dan zal dit receptje zeker in de smaak vallen. Heel makkelijk & snel klaar te maken, dit kan dus alvast niet meer het excuus zijn! 🙂
Voorbereidingstijd3 min
Totale tijd33 min
Maaltijd: Dessert, Snack
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 20 gr rozijnen
  • 10 gr geraspte kokos (of kokosschilfers)
  • 20 gr amandelmeel
  • kaneel (naar eigen smaak)
  • sukrin gold siroop (*) (naar eigen smaak)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Was de appel, doe de schil eraf met een dunschiller en snij de appel in kleine blokjes.
  • Doe de appel in een vuurvast ovenschoteltje.
  • Voeg hier verder nog aan toe: het amandelmeel, kaneel en sukrin. Roer alles goed door elkaar. Indien gewenst kan je een klein beetje citroensap toevoegen. Zet in de oven.
  • Na een kwartiertje voeg je de rozijntjes en kokos toe.
  • Nog een kwartiertje de oven in en ... klaar! Zo makkelijk is dit.

Notities

* Sukrin Gold: deze natuurlijke suikervervanger is gemaakt op basis van erythritol. Erythritol is een natuurlijke zoetstof. Het is een suikeralcohol die zoet smaakt, maar heeft geen calorieën en maakt je bloedsuikerspiegel ook niet in de war. Daarom is deze suikervervanger ook geschikt voor diabetici. Als je erythritol gebruikt als een natuurlijke zoetstof, dan is deze ongeveer 60 - 80% zo zoet als suiker. Je kan deze suikervervanger dus met mate eens gebruiken ter vervanging van de klassieke suikerbronnen. Let wel op: overdrijf ook hier niet mee en voeg het niet overal aan toe. Mensen die het gevoel hebben snel afhankelijk te worden van suiker, gebruiken best zo weinig mogelijk zoetmiddelen, zelfs deze natuurlijke soorten.
Amandelmeel toevoegen maakt dat dit dessertje toch nét iets vullender wordt dan je appeltje zo opeten. Kaneel zou een positieve invloed hebben op het suikergehalte in je bloed en geeft bovendien een heel lekkere, 'gezellige' comfortfood-smaak.
Let op dat je de rozijntjes, kokosschilfers niet té lang bakt (op te hoge temperaturen) zodat ze wat zwart worden. Tijdens het bakken kunnen er chemische veranderingen plaats vinden zoals het karamellisatie proces en de vorming van acrylamides. Allemaal niet zo gezond, ze zouden carcinogeen (kankerverwekkend) kunnen zijn. Voeg daarom de rozijnen & kokosschilfers pas op het einde toe.
Extra tip:  Extra fris & voedend met wat (ongesuikerde) natuur yoghurt erbij!
Geen tijd om zo lang te wachten, is de goesting daartegen over?   😉
  • Maak de appel al wat zacht in je microgolfoven. Zo heeft hij minder lang nodig in de oven zelf..
  • Maak dit gerechtje al klaar tijdens het koken van een andere maaltijd. Zo is het wél klaar als je er zin in hebt!   😉

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe