Zuiderse groentenschotel met kip en krieltjes
Deze groentenschotel brengt de zuiderse geuren in huis en oogt ook heel mooi met al zijn kleuren en mooie schikking. Super snel en simpel om te maken. Terwijl de schotel staat te pruttelen in de oven, heb je tijd om het huiswerk te maken met de kinderen. De rode ajuinen geven een lekkere smaak aan het geheel, maar mijn kinderen lusten die niet. Ik los dit op door de helft van de schotel zonder ajuin te maken.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Passieve Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Passieve Tijd
30minuten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Was de groenten en snij de tomaten, courgette, aubergine en rode ui in schijfjes (kringen). De tomaten mogen dikker gesneden worden dan de rest. (zie foto voor idee van dikte).
  3. Smeer de ovenschotel in met een lepel olijfolie en pers hierover de look uit. Schik de groenten in de schotel (zie foto). Je kan meerdere rijen maken in een schotel.
  4. Lepel de tomatenblokjes tussen de groenten en bestrooi het geheel met peper en zout, provencaalse kruiden en parmezaan.
  5. Zet gedurende 30 minuten in de oven op 200°.
  6. Bak ondertussen de kip in de pan en maak de krielaardappelen klaar zoals in ons bijgerecht “krieltjes” (zie notities)
Notities

Zie ook ons bijgerecht krieltjes , die hier zeer goed bij passen.

Eventueel zou je ook mozzarella schijfjes erover kunnen leggen, ook heel lekker!