Aardappelen

Zoete-aardappelwedges met sausje

Zoete-aardappelwedges met sausje
Heerlijk alternatief voor 'gewone' aardappelen. Je kan zelf kiezen in welke verhoudingen je aardappel vs zoete aardappel neemt.. Bijgerechtje voor wie er aardappelen bij wenst..
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Aardappelen klaarmaken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de zoete aardappelen en de aardappelen. Ik maak ze extra goed schoon, dan kan ik schil eraan laten.
  3. Snijd de aardappelen in grove stukken. Afhankelijk van de dikte hebben ze langere tijd in de oven nodig.. Leg ze in een ovenschotel.
  4. Voeg de kruiden en olijfolie toe en meng dit onder elkaar. Zet alles zo'n 30 minuten in de oven tot de aardappelen beetgaar zijn.
Sausje klaarmaken
  1. Meng de mosterd, yoghurt, gehakte knoflook en kruiden onder elkaar.
Serveren
  1. Serveer de aardappelen met het pittige sausje.
Notities

Handig om je kids op deze manier aardappelen te serveren: intussen heb je tijd om nog iets anders te doen en blijft je kookvuur netjes!  🙂

Zoete aardappel is, in tegenstelling tot de gewone aardappel, een groente en dus geen familie van onze gewone aardappel. De zoete aardappel bevat o.a. inuline, wat langzamer zijn suikers vrijgeeft dan zetmeel (dat in een gewone aardappel zit). Zoete aardappel bevat, naast veel vitaminen (bétacaroteen) & mineralen, ook (natuurlijke) suiker wat de zoete smaak doet vermoeden. Gewone aardappelen vermijden en elke dag in de plaats veel zoete aardappelen eten is dan ook niet zo aan te raden. Alles, zoals altijd, met mate & gevarieerd. 😉


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like