Aardappelen/ Groenten

Zoete aardappelsoep, heerlijk romig

Zoete aardappelsoep, heerlijk romig
Romig, vullend en lekker. Ik had nog een restje kip staan dat ik aan de soep heb toegevoegd. Ook lekker met kippengehaktballetjes.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes. Snipper de ui en eventueel de look. Rasp de gember.
  2. Stoof de ui aan in olijfolie tot ze glazig wordt. Voeg dan de gember en de look toe.
  3. Voeg na een 2tal minuten de zoete aardappelen, het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat garen tot de aardappelen zacht worden +/- 20 minuten.
  4. Mix de soep en kruid bij met peper en zout. Voeg de kokosmelk toe, meng en laat nog een paar minuten pruttelen. Als je de soep te dik vind, kan je wat water en kruiden toevoegen.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like