Zoete aardappel crostinit’s met gerookte zalmmousse
Zin om je gasten eens iets anders te serveren dan de traditionele belegde toostjes? Met deze crostini’s van zoete aardappel met gerookte zalmmousse kan je zeker uitpakken!
Porties Prep Tijd
20-talhapjes 15minuten
Passieve Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
20-talhapjes 15minuten
Passieve Tijd
20minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op180 ┬░C. Was de zoete aardappel grondig en snij in schijfjes van een paar milimeter dik.
  2. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg de schijven erop zonder dat ze elkaar overlappen. Bestrijk ze met olijfolie en strooi er wat zout over.
  3. Zet 15 minuten in de oven, haal ze eruit, draai de schijven om en zet nog eens 5 minuten in de oven. (Moesten de randen te zwart worden, leg er dan nog een bakpapier bovenop.)
  4. Ondertussen snipper je de sjalot fijn. Doe de zalm, zure room en sjalot in een hakmolen of blender en mix tot een mousse. Kruid met peper en een beetje zout.
  5. Laat de zoete aardappelschijven wat afkoelen en beleg ze met de zalmmousse. Je kan nog afwerken met een stukje augurk of een stukje zalm.