Groenten/ Kaas/ Vis

Zalmschotel met spinazie en bloemkool

  • Zalmschotel met spinazie en bloemkool gezonde drukte gezond groenten zalm
Zalmschotel met spinazie en bloemkool
Zalmschotel is bij ons dé schotel waarmee ik mijn kinderen enthousiast heb gekregen over zalm! En mooi meegenomen: een schotel boordevol groenten... Ik maak deze schotel dan ook heel graag, want als ik het serveer, laat het applaus niet lang op zich wachten...
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Haal de spinazie uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de bloemkool schoon en kook ze gaar in 7 minuten.
  3. Versnipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pot en stoof hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat het ontdooien. Roer af en toe. Zit er na het ontdooien veel vocht in de pot en wil je te veel vocht in je schotel vermijden, kan je de spinazie in een zeef of een vergiet met kleine gaatjes doen en het vocht er met een vork uitduwen.
  4. Meng de ricotta onder de spinazie.
  5. Giet de bloemkool af en voeg de melk toe. Prak de bloemkool met een aardappelstamper en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng 2/3 van de geraspte kaas eronder.
  6. Neem een ovenschotel en bouw laagjes: op de bodem eerst een laag spinazie, dan een laag gerookte zalm, hierop een laag bloemkool en herhaal dit. Strooi hierover de rest van de geraspte kaas.
  7. Zet de schotel 15 minuten in de oven en gratineer nog even op het einde.
Notities

Heb je de bloemkoollaag liever iets gladder van structuur, mix de bloemkool dan in plaats van te prakken met de aardappelstamper en voeg 100 ml extra melk toe.

Het is ook lekker om tijdens het bouwen van de lagen een laag hardgekookte eitjes in schijfjes toe te voegen, tussen het spinaziemengsel en de gerookte zalm.

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like