Groenten/ Kaas/ Noten, pitten en zaden

Wortel-kaascrackers

Wortel-kaascrackers
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rasp de wortelen.
  3. Doe alle ingrediënten (geraspte kaas, geraspte wortelen, amandelbloem, olijfolie en kruiden) in een beker of grote pot en meng goed door elkaar. Mix er geleidelijk 1-2 eetlepels water door tot je een stevig deeg krijgt.
  4. Nu kan je kiezen: ofwel hak je een deel fijn in een mengbeker of hakmolen van een staafmixer tot een mengsel. Ofwel laat je alles zoals het is en zie je de structuur van de wortelen nog.. Naar eigen smaak & keuze! 😉
  5. Voeg er de pitten & zaden (naar eigen smaak kan je zelf variëren) aan toe.. - Je kan ook verschillende soorten maken in 1 keer: verdeel het deeg in verschillende hoopjes en doe hier telkens iets apart mee. 😉
  6. Leg een blaadje bakpapier op je aanrecht. Neem een deel deeg, maak er een bolletje van, leg dit op het bakpapier. Leg er een nieuw bakpapier vel over en rol met behulp van een deegrol dun uit in alle richtingen.
  7. Haal het bovenste bakpapier eraf en leg het dunne laagje deeg met bakpapier eronder op een ovenplaat. Dit doe je met de rest van je deeg.
  8. Verdeel het deel al met inkervingen in het formaat dat je wenst voor je crackers.
  9. Bal de crackers 15-20 minuten tot ze stevig zijn en lichtbruin kleuren.
  10. Neem ze uit de oven en laat je volledig afkoelen op de bakplaat.
Notities

Je kan deze crackers nog verder kruiden naar eigen smaak: met gedroogde oregano of andere gedroogde kruiden. Wij hebben currypoeder toegevoegd, maar je kan ze best ook wat spicy maken. Variatie kan je natuurlijk ook aanbrengen door telkens andere dip sausjes te gebruiken: guacamole, hummus, muhammara,...

Je kan, naast deze crackers, ook nog wortelstaafjes (en/of andere rauwkost) leggen.. ook lekker om te dippen en een frisse afwisseling.

Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoeder? .. dat lees je hier!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like