Witloofsoep, niet bitter wel lekker
Witloof is een gezonde groente, maar veel kinderen zijn er geen fan van door de bittere smaak. In dit recept passen we een aantal trucjes toe, waardoor de bittere smaak een heel stuk minder is… en neen, het is geen suiker ;-)! Ik verklapte bij het uitscheppen niet dat het witloofsoep was en er werd zelfs een tweede kom gevraagd… yes!
Porties Prep Tijd
4personen 10 minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10 minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de ui fijn. Schil de wortel en snij in stukken.
  2. Snij de voet en het donkere loof van de prei. Snij de prei overlangs in twee en spoel onder stromend water. Snij de prei in stukjes.
  3. Doe een klontje boter in een grote pot en stoof de ui, de wortel en de prei aan.
  4. Schil ondertussen de appel en snij in stukjes. Laat even mee stoven.
  5. Voeg het water, de melk en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  6. Verwijder ondertussen de voet van het witloof, snij dan het witloof in de lengte half door. Onderaan zie je een harde driehoek of kegel die je over de hele lengte helemaal wegsnijdt. Ook het groene topje snij je van elke stronk. Dit zijn de 2 bittere delen van het witloof.
  7. Als de soep kookt, voeg dan pas het witloof toe en laat de soep nog 20 minuten verder koken zonder deksel, zodat de bittere geuren niet in de pot blijven hangen. (Omdat je het witloof niet mee aanstooft, is de bittere smaak ook een pak minder.)
  8. Mix de soep met een staafmixer of in een blender.
Notities

Je kan de soep afwerken met wat zure room of Griekse yoghurt.
Je kan naar smaak ook nog wat currypoeder toevoegen.