Aardappelen/ Gevogelte/ Groenten

Witloof met worstjes en knolselderpuree

  • witloof

Witloof met worstjes en knolselderpuree
Een knolselderpuree eiland in een oceaan van witloof met worstjes. Veel kinderen lusten geen gestoofd witloof, maar met deze bereiding heb je gegarandeerd succes. Dit is één van mijn man zijn lievelingsgerechten uit zijn kindertijd. Doordat je de worst in kleine stukjes bakt en in dezelfde pot het witloof mee stooft, krijgt je witloof een minder bittere smaak. En nog eens super handig ook. Dit gerecht willen de kinderen absoluut met puree, dus doe ik lekker veel knolselder onder een weinig aardappelen. Zo hebben ze nog wat extra groenten binnen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Knolselderpuree
  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Schil de knolselder en snij deze ook in blokjes.
  2. Kook de aardappelen en knolselder samen in een grote pot kokend water. Laat 12 minuten koken.
  3. Giet de aardappelen en knolselder af en pureer. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
Witloof met worstjes
  1. Terwijl de aardappelen en knolselder koken, snij je de kippenchipolata in stukjes van ongeveer 3 cm. Deze bak je aan in een beetje bakboter.
  2. Ondertussen snij je het witloof fijn en deze doe je bij de aangebakken worstjes mee in de pot. Kruid met peper en zout en laat een 10-tal minuten stoven op een matig vuur. Roer af en toe eens om. Indien nodig kan je nog 2 el water toevoegen.
Notities

Dit gerecht is lekker met een beetje puree. I.p.v. puree van aardappelen maak ik puree met een klein beetje aardappelen en vooral veel knolselder. Past perfect bij dit gerecht. Je kan ook perfect de aardappelen weglaten en enkel knolselder pureren.

Het lijkt misschien een hele berg witloof, maar geloof me je hebt voor dit gerecht veeeeeel witloof nodig want witloof slinkt erg als je het stooft.

Worstjes zijn niet de meest gezonde keuze. In dit gerechtje helpt het gewoon om kinderen toch witloof in z'n pure & herkenbare vorm te leren eten.   😉

 


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like