Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten/ Vlees

Witloof met kaas-bloemkool-hesp saus

Witloof met kaas-bloemkool-hesp saus
Variant van een klassieker, naar een gerechtje van Sandra Bekkari (deel 3). Het leuke is dat je de kaassaus dik maakt met een extra groentesoort erbij.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de bloemkool. Snijd ze in bloemkoolroosjes en kook gaar in een beetje water.
  3. Was je witloof. Verwijder eventueel het harde stukje onderaan. Kook ook dit in een beetje water tot het gaar is. Laat het witloof nadien even uitlekken. Anders wordt je saus redelijk waterig.
  4. Mix de bloemkool met de melk, een beetje kookvocht van het witloof en kruid met nootmuskaat, peper & zout. Doe hier ook het grootste deel van je geraspte kaas bij. Dit wordt je kaassaus. Eventueel kan je hier nog ham in fijn gesneden reepjes aan toevoegen. Kindjes vinden dit altijd extra lekker.
  5. Rol je witloof in de ham. Leg deze in een vuurvaste schotel.
  6. Doe hier je bloemkool-kaassaus over en zet nog zo'n 15 minuten in je voorverwarmde oven.
Notities

Het leuke aan dit receptje is dat je de saus dikt met behulp van bloemkool. Zonder dat je kids het weten hebben ze een 2de groentesoort binnen. Het proberen waard! - Als alternatief voor bloemkool kan je ook voor knolselder kiezen. Verrassend lekker!

Zijn ze (nog) niet gewoon aan witloof? Vervang hun stronken witloof dan door selder of prei.  Succes verzekerd!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like